Spirulina

Kas yra Spirulina?

Spirulina – tai yra dumblis, augantis gėlame vandenyje. Šis dumblis yra išskirtinis tuo, jog jame yra gausu įvairių mikroelementų, aminorūgščių, baltymų bei kitų įvairių medžiagų, kurios vienaip ar kitaip stiprina organizmą.

Natūraliai auganti Afrikoje, Azijoje bei Pietų Amerikoje, Vingrūnė jau nuo seno buvo vartojama kaip maisto produktas. Vietiniai ją išdžiovindavo ir patiekdavo šalia mėsos. Europoje ir Š.Amerikoje šio augalo vaistinės bei naudingosios savybės aptiktos tik daug vėliau.

Spirulinoje rasite daug:

  • Chlorofilo – elemento, kuris pasižymi detoksikacinėmis savybėmis
  • Fosforo
  • Kalio
  • Magnio
  • Cinko
  • Natrio
  • Geležies – nepakeičiama kraujodaroje
  • B grupės vitaminų – stiprinantys nervų sistemą, išlaikantys tvirtą nagų bei plaukų struktūrą
  • Įvairių pigmentų, kurie trukdo vėžinių ląstelių atsiradimui, plitimui ir vystymuisi
  • Beta karotino – regėjimą stiprinantis elementas

Nagrinėdami Spirulinos sudėtį, rastumėte kiek daugiau nei 50 medžiagų pasižyminčių biologiniu aktyvumu. Visos jos turi didelę nauda jūsų organizmui bei imunitetui.

Kadangi ne visas reikalingas medžiagas organizmas geba pasigaminti pats, jam reikia kai kuriuos elementus gauti su maistu, kitaip prasidės sveikatos problemos ar būklės pablogėjimas. Kai kuriose pasaulio šalyse Vingrūnės yra tokios populiarios, kad jos vartojamos beveik kasdieniškai. Štai Japonijoje jas vartoja net apie pusė visos populiacijos, o japonai gyvena ilgiausiai pasaulyje.

Sutapimas?

Spirulina taip pat pasižymi ir keletu labai įdomių savybių. Augalo sudėtyje yra daug chelatinių agentų. Jie leidžia organizmui lengviau pašalinti metalus, kurių būna užsilikę įvairiuose traktuose, gleivinėse ar kitose kūno vietose. Tuo pat metu šie agentai gali pašalinti ir plutonį, stroncį – medžiagas, kurios pasižymi radioaktyvumu.

Tad Vingrūnė saugo ir nuo radiacijos poveikio bei kenksmingų jo padarinių. Ne tik japonai, bet ir prie Čado ežero gyvenantys Čado gyventojai itin gausiai vartoja Spiruliną, o to regiono gyventojų trukmė yra net apie 19 procentų didesnė už šalies vidurkį, tad šis augalas ilgina gyvenimo trukmę ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir kitose pasaulio vietose.

Taip pat pastebėtas Spirulinos vartojimo ir galvos skausmo sumažėjimo sąryšis.

Vingrūnė (spirulina), PSO duomenimis, yra vienas iš pagrindinių gydomųjų-profilaktinių XXI amžiaus mitybos komponentų. Bene patogiausias būdas vartoti spiruliną – geriamosios tabletės, su kuriomis į jūsų organizmą patenka visos naudingos ir imuniteto stiprinimui reikalingos medžiagos.

Pagrindiniai komponentai

Vingrūnės
Vingrūnės dažniausiai ruošiamos biomasės pavidalu, kadangi taip jas patogiausia vartoti. Šis augalas gali būti ir pilnavertis maisto produktas, ir maistinis papildas. Apie 70 procentų išdžiovintos

Spirulinos gali sudaryti baltymai, tačiau šis skaičius kinta nuo 50 iki 70 procentų. Spirulinoje taip pat rasite:

  • Leucitino, vykdančio azoto apytaką organizme, skatinančio augimo hormono išsiskyrimą, gerinančio bei stabilizuojančio kraujospūdį, didinantį hemoglobino gamybą bei vykdančio daug kitų naudingų funkcijų.
  • Metionino – atsakingo už organizmo vystymąsi bei tolygų svorio ir riebalų pasiskirstymą. Jis taip pat stipriai detoksikuoja, apgina organizmą nuo radioaktyvių medžiagų ir dalelių
  • Valino – hemoglobino „atkūrėjas“. Būtent valino dėka jūsų organizme gaminamas ir regeneruojamas hemoglobinas. Šis elementas taip pat prisideda prie nervų sistemos stiprinimo.
  • Treonino – tarsi klijai, kurie sulipdo įvairius audinius ir ląsteles, neleidžia didėti ir plėstis žaizdoms ir slopina virusinių infekcijų poveikį.

Ir daug kitų naudingų medžiagų

Nauda – kodėl verta vartoti spiruliną?

Faktai ir skaičiai kalba patys už save. Beveik jokiame kitame Žemės planetoje randamame ar auginamame augale bei produkte nėra tiek daug naudingų medžiagų, kiek jų galima rasti išnagrinėjus Vingrūnės kompoziciją.

Žvelgiant tik iš mokslinės pusės galima drąsiai teigti, jog pagrindinė Spirulinos funkcija yra daugelio organizmo funkcijų reguliavimas bei rūgštinės terpės keitimas (arba gražinimas atgal) į šarminę. Natūralus kraujo pH – šarminis, todėl dažnai mūsų vartojami maisto produktai bei gėrimai (kurie yra rūgštiniai), duoda didelę apkrovą organizmui. Jis naudoja savo energiją medžiagų pasisavinimui bei stabilizavimui ir nusilpsta kituose frontuose, tampate labiau pažeidžiami infekcijos ar ligos atveju, turite mažiau jėgų ir taip toliau.

Vartodami Spiruliną tablečių, kapsulių ar bet kokia kita forma galite ne tik stiprinti savo organizmą, tačiau ir apsisaugoti nuo įvairių ligų bei susirgimų. Pradedant širdies ir kraujagyslių ligomis, baigiant žarnyno infekcijomis ar net vėžiu. Augale randamas didelis kiekis esencinių riebalų rūgščių.

Jos reguliuoja kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį, o tai yra itin svarbu vyresnio amžiaus žmonėms bei tiems, kas kovoja su antsvoriu. Kartais šis produktas vartojamas net kovoje su maniakine depresija, šizofrenija, alkoholizmu ar kitomis, daugiau bei mažiau su psichika susijusiomis ligomis. Veikdama metaboliniame lygmenyje, Spirulina atrakiną laktobakterijų kelią į žarnyną.

Šios bakterijos tada yra geriau pasisavinamos bei leidžia išvengti nemalonių virškinimo ar žarnyno problemų. Pats augalas yra melsvai žalios spalvos ir šiuo metu auginamas daugiau nei 60-yje pasaulio šalių. Nenuostabu kai dar sužinome, jog Vingrūnėse yra daug fikocianino. Fikocianinas – prisiminkite šį pavadinimą, nes tai, kol kas yra vienintelė pasaulyje randama medžiaga, kuri neleidžia daugintis vėžinėms ląstelėms.

Naujausi medicininiai ir moksliniai tyrimai

Visame pasaulyje patvirtina, kad Vingrūnės turi unikalių savybių ir:

  • Kompensuoja vitaminų ir mineralų trūkumą įprastame valgio racione, yra be galo naudingos sportininkams, žmonėms, esantiems reabilitacijoje po operacijų ar sunkių ligų, besilaikantiems dietų ir metantiems svorį;
  • Prižiūri ir palaiko gerą kraujagyslių būklę, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, normalizuoja lipidų apykaitą;
  • Yra puiki profilaktinė kovos su anemija (mažakraujyste) priemonė, pasižymi labai dideliu biologiškai įsisavinamos geležies kiekiu, augale dideliais kiekiais randami vitaminai В12 ir Е, folio rūgštis;
  • Augale esančios aminorūgštys mažina alkio jausmą ir jums ima reikėti mažiau maisto, todėl Spirulina priskiriama kaip viena iš efektyviausių priemonių kovoje su viršsvoriu. Nors mažina alkio jausmą, Vingrūnė tuo pačiu aprūpina organizmą vertingais ir mažai kaloringais baltymais;
  • Išlaiko stiprų ir stabilų imunitetą bei saugo nuo ligų

Spirulina vartojimas
Po 2 tabletes 2 kartus dienoje, valgio metu

Sudėtis:

Tabletės ir kapsulės
Vingrūnės (Spirulina) – 500 mg.